Vyzrálé hovězí
nemusí stát spoustu peněz
nemusí být složité na přípravu
nemusí plout přes oceán z Jižní Ameriky

Holubička

Holubička

Plochý sval, jehož tvar při troše fantazie připomene holubí křídlo. Díky lojovému krytí a mramorování se výborně hodí jak na šťavnatý steak, tak na grilování.

 

GRILOVÁNÍ

Zpět na dělení masa...

Recepty - Holubička


A jsme na samém začátku zadní nohy a je tu další malý sval s krásným názvem holubička. I ta je nejvhodnější jako steak. Steak rozhodně nelze jíst každý den, ale je dobré střídat druhy masa, už jen kvůli změně samotné, a taky proto, abyste si našli svého favorita.

 

Takže potřeme zlehka olejem a dáme holubičku vcelku na rozpálenou pánev nebo gril a z obou stran grilujeme po vlákně dvě až tři minuty.

 

Taky se sluší dodat, že někdo ještě po sundání z pánve či grilu steaky dopéká na nízkou teplotu několik minut v troubě. Vyzkoušejte a uvidíte, co vám bude víc vyhovovat. Dopékání v troubě ale rozhodně není nutné.

 

Někdo solí a pepří steak před grilováním, někdo až po odpočinutí a nakrájení. Záleží opět na každém.

 

Mnoho lidí jistě štve, když pořád poslouchají nebo čtou v receptech, že mají přidat hovězí vývar či demi glace. Protože ještě není úplně snadné je sehnat. Anebo jsou líní si je udělat sami doma. Je pravda, že hovězí vývar či demi glace si v supermarketech běžně nekoupíte – ostatně stejně jako mnohé kvalitní, rozuměj normální, suroviny. Taková je realita.

 

Každopádně je rozhodně lepší se poohlédnout po kvalitních vývarech a demi glace než vyhazovat peníze za všechny ty masoxy, hotové jíšky či směsi koření typu roštěnky, ryby či gril argentina. Nic takového vůbec nepotřebujete. Nejde ani tak o to, že z vás někdo tahá zbytečně peníze, ale spíš o to, že jíšku přece umíte udělat a všechno to koření, z něhož se tyhle směsi skládají, jistě máte doma – nebo byste aspoň měli mít!

 

Odpočatou holubičku nakrájíme přes vlákno.

 

A aby v tomhle receptu tedy nebyl potřeba žádný vývar či demi glace, tak zkuste k holubičce třeba celou bramboru pečenou v alobalu a omáčku chimichurri. Ta má spoustu variant, základně argentinskou a uruguayskou, ale zase záleží jen na vás, co do ní dáte a co vynecháte.

 

Každopádně to chce petržel, oregano (dobromysl), koriandr, česnek, chilli papričky, olivový olej, citronovou nebo limetovou šťávu, vinný ocet – lépe ten červený, sůl a pepř, dále možno přidat samozřejmě i šalvěj, mátu či čerstvý bobkový list. To všechno buďto velmi jemně nakrájíme a rozsekáme a smícháme, nebo rozmixujeme, což je snazší a lepší.

 

Někdo rád dává chimichurri přímo na maso, někdo ho raději nechá v nádobce vedle a namáčí si dle libosti.

NECHTE SE INFORMOVAT O TOM, KDY SI
BUDETE MOCI VYZVEDNOUT VYZRÁLÉ DOMÁCÍ HOVĚZÍ!
Uložit k odběru

RYCHLÝ KONTAKT



Statek Adámek
Čelina 1, 262 03 Nový Knín

+420 775 596 676
info@domacihovezi.cz

IČ: 70566933
DIČ: CZ7108281708

Jsme také na Facebooku!

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA ©2019 STATEK ADÁMEK