Poptávka obsahuje
0 ks zboží
Přejít k poptávce
Vámi vybrané zboží bylo přidáno do košíku. Zpět k nákupu Objednat

Jazyk

Jazyk

Hovězí jazyk lze vařit či vyudit. Obě varianty lze pak konzumovat jednoduše zastudena, ale také jsou dobrým základem pro spoustu skvělých receptů, patřících do opravdu vysoké gastronomie.

 

VAŘENÍ

Zpět na dělení masa...

Recepty - Jazyk


Základní pravidlo týkající se hovězího jazyka zní: dvakrát ponořit do studené vody. Poprvé když ho začínáme vařit. Podruhé když je uvařený doměkka. Druhé zchlazení je důležité proto, aby se následně dal jazyk snadno oloupat.

 

V případě klasického hovězího jazyka vodu před vařením osolíme a přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list cibuli a kořenovou zeleninu. Nejde jen o samotnou chuť uvařeného masa, ale také o to, jestli chceme následně vývar scedit a použít jako základ pro polévky nebo omáčky.

 

U uzeného hovězího jazyka vodu vždy solíme opatrněji a přidáváme spíše jen cibuli a česnek. I tento vývar se dá následně scedit a použít jako základ kupříkladu česnečky, kapustové nebo hrachové polévky, kterým dá silný podtón.

 

Uvařený jazyk nakrájíme na plátky. Podáváme buďto jenom s hořčicí a křenem nebo s různými omáčkami – k uzenému jazyku se pochopitelně nabízí křenová omáčka, k hovězí jazyku zase bílá bešamelová omáčka ochucená uvařenou kořenovou zeleninou s trochou vývaru. Jako příloha poslouží bramborová kaše, bramborové knedlíky či noky.

NECHTE SE INFORMOVAT O TOM, KDY SI
BUDETE MOCI VYZVEDNOUT VYZRÁLÉ DOMÁCÍ HOVĚZÍ!

ODESLAT
Domácí hovězí maso - Statek Adámek
Statek Adámek
Kde nás najdete? Čelina 1, 262 03 Nový Knín
ZOBRAZIT NA MAPĚ

IČ: 70566933, DIČ: CZ7108281708

+420 775 596 676
info@domacihovezi.cz
Všechna práva vyhrazena ©2025 Statek Adámek | Cookies
Tvorba systému: InGenius Webdesign