Vyzrálé hovězí
nemusí stát spoustu peněz
nemusí být složité na přípravu
nemusí plout přes oceán z Jižní Ameriky

Jazyk

Jazyk

Hovězí jazyk lze vařit či vyudit. Obě varianty lze pak konzumovat jednoduše zastudena, ale také jsou dobrým základem pro spoustu skvělých receptů, patřících do opravdu vysoké gastronomie.

 

VAŘENÍ

Zpět na dělení masa...

Recepty - Jazyk


Základní pravidlo týkající se hovězího jazyka zní: dvakrát ponořit do studené vody. Poprvé když ho začínáme vařit. Podruhé když je uvařený doměkka. Druhé zchlazení je důležité proto, aby se následně dal jazyk snadno oloupat.

 

V případě klasického hovězího jazyka vodu před vařením osolíme a přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list cibuli a kořenovou zeleninu. Nejde jen o samotnou chuť uvařeného masa, ale také o to, jestli chceme následně vývar scedit a použít jako základ pro polévky nebo omáčky.

 

U uzeného hovězího jazyka vodu vždy solíme opatrněji a přidáváme spíše jen cibuli a česnek. I tento vývar se dá následně scedit a použít jako základ kupříkladu česnečky, kapustové nebo hrachové polévky, kterým dá silný podtón.

 

Uvařený jazyk nakrájíme na plátky. Podáváme buďto jenom s hořčicí a křenem nebo s různými omáčkami – k uzenému jazyku se pochopitelně nabízí křenová omáčka, k hovězí jazyku zase bílá bešamelová omáčka ochucená uvařenou kořenovou zeleninou s trochou vývaru. Jako příloha poslouží bramborová kaše, bramborové knedlíky či noky.

NECHTE SE INFORMOVAT O TOM, KDY SI
BUDETE MOCI VYZVEDNOUT VYZRÁLÉ DOMÁCÍ HOVĚZÍ!
Uložit k odběru

RYCHLÝ KONTAKT



Statek Adámek
Čelina 1, 262 03 Nový Knín

+420 775 596 676
info@domacihovezi.cz

IČ: 70566933
DIČ: CZ7108281708

Jsme také na Facebooku!

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA ©2019 STATEK ADÁMEK