Vyzrálé hovězí
nemusí stát spoustu peněz
nemusí být složité na přípravu
nemusí plout přes oceán z Jižní Ameriky

Krk

Krk

Tento kus masa může mít hned několik využití. Výborně se hodí k tradičním omáčkám, jako je rajská, koprová či křenová. A díky tomu, že je lehce prorostlý, lze z něj také namlít na výborný burger.

 

DUŠENÍ
GRILOVÁNÍ
PEČENÍ V TROUBĚ
VAŘENÍ

Zpět na dělení masa...

Recepty - Krk


V současnosti nejoblíbenější přípravou hovězího krku je varianta na paprice. Jak prosté – a výsledek je vynikající.

 

Uděláme klasický cibulo-paprikový základ, tedy nejdřív orestujeme cibuli, poté přidáme sladkou papriku, dále tak jednu lžíci rajčatového protlaku, na kostky nakrájený a osolený a opepřený hovězí krk. To vše zalijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka.

 

Někdo do tohoto receptu ještě přidává bobkový list, celý černý pepř a nové koření. A také záleží na tom, jestli chcete zahušťovat jíškou – tedy moukou. Pokud ne, pak je dobré dát na začátku trochu víc cibule, která svou konzistencí omáčku zahustí.

 

Maso vyjmeme z omáčky, kterou tedy zahustíme jíškou – případně svaříme na hustotu, která se nám zamlouvá. Na konci přidáme normální nebo zakysanou smetanu, asi půl litru. Dochutíme a také lze na závěr, po vypnutí, přidat ještě pár kostek másla, kvůli zjemnění a zahuštění. Pokud ale dáváme jíšku, pak je asi dobré před tímto závěrečným krokem omáčku přecedit.

 

Jako příloha se hodí stejně tak noky jako těstoviny či rýže.

NECHTE SE INFORMOVAT O TOM, KDY SI
BUDETE MOCI VYZVEDNOUT VYZRÁLÉ DOMÁCÍ HOVĚZÍ!
Uložit k odběru

RYCHLÝ KONTAKT



Statek Adámek
Čelina 1, 262 03 Nový Knín

+420 775 596 676
info@domacihovezi.cz

IČ: 70566933
DIČ: CZ7108281708

Jsme také na Facebooku!

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA ©2019 STATEK ADÁMEK