Vyzrálé hovězí
nemusí stát spoustu peněz
nemusí být složité na přípravu
nemusí plout přes oceán z Jižní Ameriky

Kýta spodní šál

Kýta spodní šál

Stejně jako u vrchní šálu se jedná o kus masa, na který je radost pohledět. Hodí se na pečení, na dušení, na steak, stejně jako třeba na roastbeef.

 

DUŠENÍ
GRILOVÁNÍ
PEČENÍ NA PÁNVI

Zpět na dělení masa...

Recepty - Kýta spodní šál


Dalším tradičním receptem, který v současné době trochu pozbyl lesku, je hovězí stroganoff. A pozbyl lesku neprávem, protože je to rychlé jídlo se skvělou omáčkou.

 

Stačí dát na trochu oleje nebo přepuštěného másla najemno nakrájenou cibuli, poté na čtvrtky nakrájené žampiony a najemno pokrájený stroužek česneku. Když je to všechno opečené do zlatova, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, dijonskou hořčici a asi půl litru hovězího vývaru – a potom ještě stejné množství zakysané smetany. Zredukujte na hustotu, která se vám bude zamlouvat.

 

Do další pánve dáme opět trochu oleje a opečeme na něm zprudka osolené a opepřené nudličky spodního šálu. Při krájení masa opět myslíme nejen na to, aby se pořádně propeklo, ale taky na to, aby se na talíři pak dobře jedlo. Když je maso hotové, do pánve vlijeme omáčku a dokončíme nadrobno nakrájenou okurkou. Pokud je ještě třeba, přidáme zakysanou smetanu nebo vývar a dochutíme – solí, pepřem, citronovou šťávou.

 

Nejlepší přílohou k tomuto receptu je rozhodně rýže. Někdo ale preferuje hranolky.

NECHTE SE INFORMOVAT O TOM, KDY SI
BUDETE MOCI VYZVEDNOUT VYZRÁLÉ DOMÁCÍ HOVĚZÍ!
Uložit k odběru

RYCHLÝ KONTAKT



Statek Adámek
Čelina 1, 262 03 Nový Knín

+420 775 596 676
info@domacihovezi.cz

IČ: 70566933
DIČ: CZ7108281708

Jsme také na Facebooku!

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA ©2019 STATEK ADÁMEK