Vyzrálé hovězí
nemusí stát spoustu peněz
nemusí být složité na přípravu
nemusí plout přes oceán z Jižní Ameriky

Oháňka

Oháňka

Další z opomíjených částí krávy, i když ti zběhlejší se po něm vždycky shánějí. Vědí totiž, že pokud chtějí udělat opravdu lahodný vývar, pak je oháňka nezbytností.

 

VAŘENÍ

Zpět na dělení masa...

Recepty - Oháňka


V poslední době se stalo módou hovězí oháňku konfitovat, ale její doménou je pořád vývar. Takže oháňku nasekanou tak, aby se nám s ní dobře manipulovalo, dáme do studené, osolené vody společně s černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem, kořenovou zeleninou a cibulí.

 

Jakmile je maso měkké, vše z vývaru vyndáme, případně ho přecedíme. Maso z oháňky obereme a nakrájíme tak, aby se snadno jedlo. To je jeden z častých problémů mnoha polévek – maso, zelenina či nudle jsou příliš dlouhé a špatně se nabírají, případně jedlíkovi padají z pusy… Stejně tak nakrájíme zeleninu, všechno vrátíme do vývaru, který dochutíme, a na závěr dáme nadrobno nakrájenou petrželku nebo pažitku.

 

Také je možné uvařenou, nakrájenou zeleninu ještě opéci na másle společně s žampiony. Tuto směs pak dáme do talíře a zalijeme vývarem s nakrájeným masem. Polévka tak bude bohatší o další chuť a taktéž bude díky máslu jemnější.

NECHTE SE INFORMOVAT O TOM, KDY SI
BUDETE MOCI VYZVEDNOUT VYZRÁLÉ DOMÁCÍ HOVĚZÍ!
Uložit k odběru

RYCHLÝ KONTAKT



Statek Adámek
Čelina 1, 262 03 Nový Knín

+420 775 596 676
info@domacihovezi.cz

IČ: 70566933
DIČ: CZ7108281708

Jsme také na Facebooku!

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA ©2019 STATEK ADÁMEK