Poptávka obsahuje
0 ks zboží
Přejít k poptávce
Vámi vybrané zboží bylo přidáno do košíku. Zpět k nákupu Objednat

Pravá svíčková

Pravá svíčková

Královna hovězího, kolem níž se vše točí. I když v posledních letech se o ní napovídalo mnoho špatného: příliš drahý a nudný kus masa. Ano, svíčková je prostě „jen“ sázka na jemnost.

 

GRILOVÁNÍ

Zpět na dělení masa...

Recepty - Pravá svíčková


Ke královně hovězího se hodí velmi jednoduchý recept – návod pro ty, kterým se zkrátka nechce vařit, případně pro ty, kteří museli dát sporák do zastavárny a za získané peníze si koupili nádherný kus svíčkové.

 

Maso ze všech stran obalíme drceným pepřem a mořskou solí – obojího dáme tolik, aby to podle nás nebylo málo ani moc. Zabalíme do potravinové fólie a dáme do mrazáku, kde necháme aspoň hodinu, zkrátka necháme tam maso téměř zmrznout, protože musí být dostatečně tuhé, aby se dobře krájelo.

 

Ale tím, že se pak bude krájet na tenoučké plátky, zas velmi rychle roztaje, takže žádný strach. Čas mezi momentem, kdy maso dáme do mrazáku, a chvílí, kdy ho odtud ztuhlé vyndáme, je třeba věnovat soustředění na to nejdůležitější. A to je právě krájení, protože to opravdu musí být téměř průsvitné plátky – ne jako když si taťka v noci u lednice krájí kolečko turisťáku. A je jedno, jestli se spolehnete na svou ruku a nůž nebo na svůj kráječ.

 

Plátky klademe na talíř a je lépe, když se moc nepřekrývají, aby se neslepovaly. Maso pokapeme olivovým olejem. Někdo má rád kapary, někdo černé olivy, někdo rukolu, někdo majonézu a bagetu, a jiný zas ještě čerstvý pepř na každý plátek průhledného syrového masa.

 

Vedle krájení je tu ale ještě jedno úskalí, pokud jste carpaccia udělali velký kus: aby vám nezevšednělo, nebo abyste se ho nepřejedli. Je to lehké jídlo, které má být vzácností, už proto, že je z toho nejlepšího kusu hovězího. Pokud tedy máte strašný hlad, rozhodně ho nezkoušejte zahnat kapitální porcí carpaccia – to je totiž chuťovka!

NECHTE SE INFORMOVAT O TOM, KDY SI
BUDETE MOCI VYZVEDNOUT VYZRÁLÉ DOMÁCÍ HOVĚZÍ!

ODESLAT
Domácí hovězí maso - Statek Adámek
Statek Adámek
Kde nás najdete? Čelina 1, 262 03 Nový Knín
ZOBRAZIT NA MAPĚ

IČ: 70566933, DIČ: CZ7108281708

+420 775 596 676
info@domacihovezi.cz
Všechna práva vyhrazena ©2024 Statek Adámek | Cookies
Tvorba systému: InGenius Webdesign