Ne náhodou je v názvu tohoto svalu „svíčková“. Pro svou jemnost je to totiž jeden z jejích nejčastějších náhradníků. Hodí se na svíčkovou na smetaně, na steak, ale třeba i na carpaccio.
PEČENÍ V TROUBĚ
GRILOVÁNÍ
Recepty - Svíčková perko
Tahle část hovězího se výborně hodí na klasickou svíčkovou na smetaně. Nenechte se zaskočit tím, že někdo tenhle sval nazývá falešná svíčková, neznamená to nic špatného. A nenechte se ani zaskočit tím, když vám někdo bude vykládat o „kulaté pleci“, je to pořád tatáž jemná dáma.
Uvádět zde recept na svíčkovou na smetaně, by asi bylo zbytečné, protože nejlepší dělala jistě vaše babička, případně nejlepší vaří vaše maminka, a vy ji děláte podle ní, a nikomu jinému byste v tomhle bodě stejně nevěřili. Že je to pravda?
Ale ještě jedna poznámka. Netýká se to zdaleka jen svíčkové na smetaně, i podle dalších receptů si můžete všimnout, že hovězí a kořenová zelenina, to je základ velké řady tradičních pokrmů. Takže je dobré mít doma vždycky nějaké hovězí a kořenovou zeleninu, což není nic těžkého, protože se ani v jednom případě nejedná o sezónní surovinu.