Vyzrálé hovězí
nemusí stát spoustu peněz
nemusí být složité na přípravu
nemusí plout přes oceán z Jižní Ameriky

Žebro

Žebro

Pro někoho je žebro jasnou volbou při přípravě vývaru. Ale pokud není příliš mastné, zato masité, je vhodné i na gril, případně se dá vykostit nebo z něj vyřezat proužky libového masa.

 

GRILOVÁNÍ
PEČENÍ NA PÁNVI
VAŘENÍ

Zpět na dělení masa...

Recepty - Žebro


Před pečením se žebra musí nakrájet na kusy, aby se vešly do pekáče a aby se vám s nimi snadno manipulovalo. A také se musí namarinovat. Na marinádu se dá použít spousta dobrých a klasických ingrediencí: česnek, chilli papričky, med, hořčice, případně sójová a worchesterská omáčka nebo různé bylinky. Co nemáte rádi, vynechte, co máte rádi, ale nebylo zmíněno, pochopitelně přidejte.

Necháme marinovat aspoň přes noc.

 

Žebra vyndáme z lednice dříve, než je chceme péct, aby trochu povolila, naskládáme je do pekáče a nejprve pečeme asi hodinu na 200 stupňů, potom ztlumíme tak na polovinu a pečeme dalších pět hodin, samozřejmě do té doby, než jsou žebra měkká – maso jde snadno od kosti.

Pochopitelně během té doby můžeme maso přelévat, zvlášť na konci, kdy je dobré ještě chvíli nechat pekáč odklopený.

 

Po vyndání žeber z pekáče ještě doděláme omáčku, aby byla dobře dochucená a taky správně hustá – a bylo jí dost, protože jinak by se takové jídlo mohlo zdát příliš suché.

Jako příloha může posloužit salát, třeba coleslaw nebo ředkvičkový či celerový s majonézou, tedy nějaký krémovitější konzistence. Pokud nejíte majonézu, můžete ji nahradit jogurtem, zakysanou smetanu či crème fraîche.

 

Maso je asi lepší podávat na nahřátých talířích – v tom případě tedy určitě ne se salátem, ten dáme zvlášť! A pokud žebra zbydou, a tedy vystydnou, pak je dobré si uvědomit, že lůj, který zůstal na kosti, i ten, co stekl do omáčky, se chová a chutná poněkud jinak než vepřové sádlo.

NECHTE SE INFORMOVAT O TOM, KDY SI
BUDETE MOCI VYZVEDNOUT VYZRÁLÉ DOMÁCÍ HOVĚZÍ!
Uložit k odběru

RYCHLÝ KONTAKT



Statek Adámek
Čelina 1, 262 03 Nový Knín

+420 775 596 676
info@domacihovezi.cz

IČ: 70566933
DIČ: CZ7108281708

Jsme také na Facebooku!

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA ©2019 STATEK ADÁMEK